WTU 20180202ijspret01

De ijsbaan is gesloten!

Nu lid worden!

OG 4 okt 2018 333mtr

Houdt Oegstgeest niet van schaatsen?

B&W van Oegstgeest heeft zich voor de zomer laten vertellen dat er bijna geen animo is in ons dorp voor schaatsen en ook niet voor een 333 meter baan in Leiden. Wij van de IJsclub Oegstgeest weten wel beter!

De bijdrage die Leiden vraagt aan Oegstgeest om de 333meter baan te realiseren, is redelijk en voor Oegstgeest goed betaalbaar.

Op donderdag 11 oktober 2018 om 20.00 uur heeft de Oegstgeester Raadscommissie Ruimte vergaderd over dit onderwerp.

Voorafgaand aan het debat heeft Secretaris Jan Mulder ingesproken in de vergadering. Hij ontving veel waardering voor zijn betoog. In het debat bleek dat de coalitie, VVD, CDA en Pro, jammerlijk genoeg niets voelen voor een bijdrage. Oppositiepartij D66 zegde toe met een motie te komen om toch nog eens goed te kijken naar wat financieel wel mogelijk is. Ook de andere oppositiepartijen willen nog eens goed kijken naar de financiën en zijn in principe bereid de motie te steunen. Er gloort dus een sprankje hoop!

In de Oegstgeester Courant van 4 oktober 2018 een artikel over de lobby die de IJsclub Oegstgeest verricht om de 333meter baan in Leiden mede door de gemeente Oegstgeest te ondersteunen. Hierbij de link naar het artikel:

Steun de 333 meter baan in Leiden!

333mSpandoekHek

Ook de IJsclub Oegstgeest doet mee aan de actie om de 333 meter ijsbaan in Leiden te realiseren. De IJsclub Oegstgeest biedt het prachtige jubileumboek ‘Vier eeuwen schaatsen in Oegstgeest’ voor € 10,- te koop aan op veertien punten in Oegstgeest. De opbrengst van de verkoop komt volledig ten goede aan de 333 meter baan.

Kempenaerbuurt

Bakkerij Hugo de Groot (beide filialen)

Het Wijnhuis

Van der Hulst Rijwielen

Lange Voort buurt

Dorpscentrum

Van der Hulst Rijwielen

Daans Bloemen

Restaurant China House

Primera

JUMBO

Hugo van der Mey visspeciaalzaak

K&O

Haaswijk

Snackbar ’t Haasje

Voo meer informatie over de 333m ijsbaan in Leiden:

333m poster

Spandoek

IJsbaan klaar voor de nieuwe schaatswinter 2017 2018!

2017 inlaat

Het kan dus nog! Na drie achtereenvolgende ijsloze winters, kon vorig seizoen weer eens geschaatst worden op de mooie ijsbaan achter kasteel Oud Poelgeest. Een paar honderd enthousiastelingen hebben er van genoten. Dat geeft goede hoop dat het ook komende winter weer raak zal zijn. De IJsclub Oegstgeest is er klaar voor. Zaterdag 25 november is de waterinlaat opengezet, de baan staat intussen onder water en de eerste vliesjes ijs zijn al weer gesignaleerd.

Met het onder water zetten van de baan is het belangrijkste voorbereidende werk afgerond. Het terrein en clubgebouw zijn opgeruimd en in samenwerking met de gemeente Oegstgeest is het hekwerk gerepareerd, de monumentale “Wolkers-eik” gesnoeid en van een hek voorzien en is tenslotte, een verharde parkeerplaats gerealiseerd. Dit alles heeft plaatsgevonden in een plezierig samenspel met het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest (MEC), medegebruiker van het clubgebouw gedurende het jaar.

Algemene Ledenvergadering 11 december 2017
Zoals ieder jaar aan het begin van een nieuw schaatsseizoen, organiseert de IJsclub Oegstgeest een Algemene Ledenvergadering. Aan de vooravond van zijn oprichtingsdatum 125 jaar geleden, vindt deze dit jaar voor de 124e keer plaats. De datum is: 11 december om 20.00 uur in het clubgebouw bij de ijsbaan aan de Oegstgeesterweg 43. Alle leden en belangstellenden zijn welkom. U kunt het jaarboekje en de agenda downloaden door te klikken op: agenda.

Lees ook het artikel over de IJsbaan Oegstgeest in de Oegstgeester Courant.

Zondag 10 maart 2018, 11.30 uur

Op zondag 4 maart is de baan om 10.00 uur weer open gegaan! Om 11.30 zakte een ijsmeester door het ijs. De ijsbaan werd daarop gesloten.

2018 03 01 IJsbaan Oegstgeest

De ijsmeesters testen de ijsbaan (1 maart 2018)

2016 2017 Jaarboekje

2016 2017jaarboekje

Klik hier om het Jaarboekje 2016-2017 te downloaden.