De Ezelwei klaar voor de winter

De ijsbaan van de IJsclub Oegstgeest ligt aan de Haarlemmertrekvaart, tussen kasteel Oud Poelgeest en de molen. Het poldertje is beschermd natuurgebied. Vroeger graasden hier ezels vandaar de naam 'ezelwei'. Voorafgaand aan de vorst moet er heel wat gebeuren om de ijsbaan in optimale conditie te krijgen. Het gras moet worden gemaaid, de takken die de herfststormen van de bomen hebben gerukt, moeten worden verwijderd en de bladeren zo veel mogelijk opgeruimd. Het hele bestuur steekt jaarlijks in november de handen uit de mouwen om de baan en het land rond het clubhuis in de beste conditie te brengen. Eenmaal klaar, worden de doorlaten in de dijkjes opengezet en stroomt het water op de baan. Daarna is het wachten op de vorst!

20181201IJsOeg water in