In memoriam Sam Star

Erevoorzitter Sam Star is donderdag 13 februari op 90-jarige leeftijd onverwachts overleden.

Sam Star was een onvermoeibare voorvechter voor IJsclub Oegstgeest. Hij heeft een lange periode zijn stempel gedrukt op de voortgang van de ijsclub. In 1964 werd hij bestuurslid en bekleedde tussen 1973 en 2000 de functie van voorzitter. Voor de vereniging én de inwoners van Oegstgeest ging hij tot het uiterste voor veilige en plezierige schaatspret in het eigen dorp.

De baan van IJsclub Oegstgeest was zijn lust en zijn leven. De schaatsvereniging was zijn passie. Hij was praktisch ingesteld als het ging om aanleg van voorzieningen in en rondom het ijsclubgebouw. Samen met bestuurder Leen de Kluijver onderhield hij de Ezelwei in de zomer en zorgde hij dat de ijsbaan in de beste conditie was voor de winter. De schaatsen kwamen niet jaarlijks uit het vet. Ook in een periode van zeven jaar waarin niet kon worden geschaatst hield hij de ijsclub draaiende.

Vorig jaar, tijdens de feestelijke receptie van het 125-jarig bestaan van de ijsclub deed Sam een greep uit de vele anekdotes en verhalen van de club. IJsclub Oegstgeest is onuitspreekbaar veel dank verschuldigd aan Sam Star.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Ans, de kinderen en de kleinkinderen.
Namens het bestuur, oud-bestuurders, leden en oud-leden wensen wij het gezin van Sam sterkte met het verlies.

2019 01 16 Sam Star met cheque 2