Covid-19 verhindert openstellen ijsbaan Oegstgeest

De schaatsbaan in Oegstgeest blijft gesloten. Dat heeft het bestuur van IJsclub Oegstgeest vanochtend besloten. Onder de maatregelen als gevolg van het coronavirus blijkt het niet mogelijk op een verantwoorde wijze de baan open te stellen. De voorbereidingen voor het schaatsseizoen waren getroffen.

Het kwik daalt, de schaatskoorts stijgt bij IJsclub Oegstgeest. De waterinlaat was in december opengezet, de voorbereidingen waren in volle gang. Er werd aan een corona protocol gewerkt.

Maar de vereniging heeft slecht nieuws voor de natuurijsliefhebbers. Het bestuur heeft vanochtend met pijn in het hart, tijdens een hiervoor ingelaste vergadering, het besluit genomen.
Het bestuur vindt het niet verantwoord om de ijsbaan open te stellen op het moment dat het zou kunnen. De belangrijkste overweging is dat, als gevolg van het Covid-19 virus, niet veel mensen op een kleine ruimte mogen samenkomen. De verantwoordelijkheid om dat te regelen zonder de gezondheid van schaatsers en vrijwilligers in gevaar te brengen, kan het bestuur niet dragen.

Volg ons op twitter: http://www.twitter.com/ijsoegstgeest